День Цивільного захисту

З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру, перевірки та закріплення теоретичних знань, умінь і навичок з цивільного захисту, набутих учнями протягом навчального року, 21 квітня у школі проведено День цивільного захисту.

Класними керівниками було проведено уроки за тематикою ЦЗ. Учнями школи у цей день було переглянуто науково-популярні, хронікально-документальні фільми та мультфільми з питань цивільного захисту. У 5-А класі (кл.кер. Сиеценко О.С.) цікаво пройшов виховний захід на тему: "Що таке безпека? Протигаз і користування ним". Для проведення заходу були запрошені учні 11-Б класу, які розповіли малюкам про будову і застосування протигаза, надання допомоги потерпілим. Діти вчилися користуватись протигазом, уникати помилок при його одяганні, переносити поранених, накладати джгут, а також бути дисциплінованими та відповідальними під час катастрофічних ситуацій.

  

  

  

  

  

 

Було проведено планове відпрацювання нормативів евакуації учнів та працівників із будівлі школи. В заході взяли участь учні 1-11 класів, вчителі, технічні працівники, обслуговуючий персонал.

Евакуація почалася за сигналом «Увага! Всім!» о 10 годині 55 хвилин. Організованість і дисципліну показали всі учні та працівники. Найкраще працював пост охорони громадського порядку, який організував патрулювання і спрямовував напрям руху учнів з усіх поверхів. Діти покинули приміщення школи спокійно та організовано. Школа вклалася у нормативний час для даного навчального заходу - евакуація тривала 2, 26 хвилини.

    

Усі учні по класах разом з класними керівниками, вчителями-предметниками та технічні працівники вишикувалися на подвір’ї школи.

    

    

Хлопці 11-го класу вишикувалися перед усіма присутніми та продемонстрували іншим, як потрібно правильно та швидко одягати протигаз.

Після чого усі бажаючі могли спробувати одягти цей пристрій для захисту органів дихання, очей та обличчя від отруйних речовин.

Крім евакозаходів також відпрацювалося питання щодо надання первинної медичної допомоги. Вчитель Л.І. Портна на подвір’ї школи показала як правильно та оперативно надавати першу медичну допомогу.

    

    

Усі передбачені планом заходи виконано, основні цілі Дня ЦЗ досягнені.

0 Comments
Posted on 25 Apr 2016 by admin
Content Management Powered by CuteNews