День захисника Вітчизни та Свято Покрови Пресвятої Богородиці

14 жовтня Україна святкує День захисника Вітчизни та Свято Покрови Пресвятої Богородиці. Багато століть цей день відзначається як День українського козацтва. Сьогоднішнє свято – свято тих, хто захищає нашу Батьківщину, наші домівки!Як сказав наш Президент: «Це свято всіх, хто любить Україну, свято тих, хто тілом, серцем і душею відчув свою відповідальність і причетність до оборони України». 

І учні, і вчителі готувалися до свята старанно й відповідально. Свято доручили провести учням 6-Б класу (класний керівник Самарська Вікторія Юріївна). І ось 15 жовтня у прикрашеній національною символікою актовій залі відбулося справжнє театралізоване дійство на честь українського козацтва під назвою «Україна – козацька держава». 

І учні, і вчителі готувалися до свята старанно й відповідально. Свято доручили провести учням 6-Б класу (класний керівник Самарська Вікторія Юріївна). І ось 15 жовтня у прикрашеній національною символікою актовій залі відбулося справжнє театралізоване дійство на честь українського козацтва під назвою «Україна – козацька держава». Адже козаки мріяли про кращу долю своєї землі й були першими захисниками українського народу від іноземних загарбників, кріпацької неволі. 

За давньою традицією гостей в Україні зустрічають з хлібом та сіллю. Тому свято розпочалося з вручення короваю директору школи Клименко Надії Петрівні, після чого гості, учні та вчителі заспівали Гімн України. А гостей було багато – адміністрація школи, учні інших класів, викладачі, ветерани, батьки, перша вчителька класу Резанова Фаїна Вікторівна. Учні, одягнені у національні костюми, з натхненням виконували свої ролі – декламували вірші про рідну мову, Батьківщину, національну символіку, розповідали про виникнення козацтва та побут козаків, згадували заповіді, якими керувалися козаки у своєму житті. А ще юні артисти жваво танцювали та душевно співали. Насамкінець усі переглянули патріотично спрямований фільм, створений студентами КПІ у 2005 році. Сподіваємося, що і гості, і учні отримали естетичне та моральне задоволення від свята, а зерна добра, патріотизму, вірності та любові до свого народу впадуть у благодатний ґрунт дитячих душ і обов’язково проростуть.

Марина КАЗАЧЕНКО

За матеріалами газети «Дарницькі вісті», інформаційно-громадського вісника Дарницького району.

0 Comments
Posted on 15 Oct 2015 by admin
Content Management Powered by CuteNews